Pròtesi Dental

Pròtesi Dental

Pròtesi Dental

Pròtesis Dental

Una pròtesis dental és un element artificial que te com a finalitat restaurar l’anatomia perduda en una boca, ja sigui d’una peca o de totes les peces dentaries. Quan una o més peces dentaries han perdut la seva funció a l’hora de mastegar o bé han sigut extretes, poden ser reemplaçades per una pròtesi dental. Aquesta pròtesi son confeccionades pels odontòlegs però la fabricació s’ha de fer fora de la clínica, en un laboratori dental.

Quins tipus de pròtesis hi ha?

 • Pròtesis fixes: son pròtesis que van cimentades sobre les dents naturals, o be atornillades sobre implants, tenim varius tipus:
   • Carilles: Aquest tractament aconsegueix resoldre les alteracions estètiques de les dents anteriors. Sobre les dents naturals, s’adhereix una capa de porcellana, amb la que aconseguim el color, mida i forma que desitgem. És un tractament més conservador que les corones ja que no desgasta tant les dents.

   

   • Corones i Ponts de Ceràmica: Quan hem patit una pèrdua dentària o en casos amb dents molt restaurades, sense nervis o amb grans fractures, utilitzem les corones o ponts de ceràmica. Al mateix que es reforça la dent, aconseguim una estètica molt elevada. A la nostre clínica disposem de les últimes avenços en pròtesis ceràmica, aquestes ceràmiques no necessiten una base de metall pel que son altament estètiques.

   

  • Incrustacions: quant les dents no estan mol destruïdes, esta indicat la incrustació, consisteix en reproduir al laboratori tota la part de la dent destruïda sense necessitat de tallar teixit sà de la peca, llavors el nostre laboratori confecciona la part restant amb policeràmica que llavors es cimenta a la clínica.
 • Pròtesis amovibles: son pròtesis que el pacient es te que treure per netejar-les i per dormir perquè la geniva pugui descansar ja que van completament repenjades a la geniva, tenim varius tipus:
   • Pròtesis parcial: es aquella pròtesis que permet reemplaçar varies peces, van fixades amb ganxos metàl·lics ja que la estructura es de resina o de metall. No obstant, a la nostre clínica tenim unes pròtesis d’última generació que no porten res metàl·lic, i la resina transparenta el color de la geniva de manera que no es veu res, tan sols vostè sabrà que porta una pròtesis.

   

  • Pròtesis completa: es la coneguda com dentadura postissa, es una pròtesis que reemplaça totes les peces perdudes. Avui en dia es poden fer de resina o de ceràmica. No obstant, disposem de un sistema implantológic que permet subjectar-la perfectament.

A la nostre clínica oferim una garantia de 25 anys sobre qualsevol de les nostres pròtesis.ent que a mig o llarg termini pot induir en una fractura de la dent. A això, s’ha de sumar la gran pèrdua d’estructura dentaria que s’ha eliminat al netejar la caries.

Per això, és recomanable col·locar una corona de ceràmica per enfortir aquestes dents i mantenir la seva integritat a llarg termini.