Ortodòncia Convencional

Ortodòncia Convencional

Ortodòncia

Què és l’ortodòncia?

L’ortodòncia és una especialitat de l’odontologia que corregeix l’estètica dental i facial i aconsegueix també una òptima funció mastegadora. En l’actualitat
no existeix límit d’edat per a dur aparells d’ortodòncia, si bé les tècniques són diferents depenent d’aquesta. Molts problemes de genives i de manca de peces
dentàries són solucionats per mitjà de l’ortodòncia.

Tipus d’ortodòncia?

Podem classificar l’ortodòncia en dos gran grups:
Ortodòncia interceptiva: son tractaments dirigits a nenes i nenes a partir de 6 anys. Consisteix en una sèrie d’aparells capaços de modificar les maloclusions d’origen esquelètics i es a aquestes edats que podem modificar els ossos.
Ortodòncia convencional: aquesta ortodòncia va dirigida a totes les edats, son el bracets, uns petits dispositius que es cimenten a les dents per a poder realitzar una sèrie de moviments. Poden ser metàl·lics, linguals o de porcellana.
A la nostre clínica, a mes a mes, tenim la certificació internacional per a la utilització del Invisalign, aquesta tècnica permet corregir les maloclusions amb una sèrie de fèrules transparents, de manera que es completament invisible. Aquestes fèrules es van canvien fins aconseguir la oclusió correcte.

Ortodòncia en nens i adults

La ortodòncia és un tractament amb un clar objectiu: proporcionar una boca sana a través de l’aplicació d’utensilis correctors per a solucionar problemes de malposició de les dents i alteracions als ossos facials.
La finalitat de la ortodòncia és millorar el funcionament de la boca, evitant malalties com la caries dental, gingivitis, lesions a la mandíbula i alteracions a l’hora de parlar, respirar i mastegar.