¿Quines son las Patologías Dentals més frequents?

La Càries Dental:

Continua sent la patologia més freqüent. És una malaltia multifactorial que consisteix en la desmineralització de l’estructura dentària provocada per l’efecte dels àcids produïts pels bacteris cariogénicas de la placa bacteriana a partir dels carbohidrats fermentables presents en la dieta. La primera manifestació de càries és la taca blanca i si aquesta no és tractada amb tècniques preventives avança fins a la destrucció i pèrdua de les dents.

La Fluorosis Dental:

Consisteix en una alteració estructural de l’ esmalt que es produeix per una ingesta excessiva i prolongada de fluor durant l’etapa de formació i calcificació de les dents que s’inicia des de la vida intrauterina i continua durant els primers anys de vida. Aquesta prové de diferents fonts , principalment de la sal de cuina, cremes dentals , aigua de fonts naturals , alguns aliments, i suplements de fluor.
Segons el seu grau de severitat pot variar des de la presència d’esmalt clapejat o taques opaques blanquinoses que s’evidencien al moment d’erupció fins taques de color marró i destrucció de l’esmalt dental.

La Maloclusión:

És l’alteració en l’alineació dentària i / o en el creixement i desenvolupament dels maxil·lars , associada a factors hereditaris o ambientals com a falta d’estímul de succió ( lactància materna ) o hàbits orals prolongats ( xuclo , Tetero , dit, deglució atípica , respiració oral ).

Gingivitis:

És la inflamació de les genives caracteritzada per enrogiment d’aquestes i en alguns casos sagnat, com a conseqüència de l’acumulació de placa bacteriana per una inadequada higiene oral.