Recomanacions per una adecuada Salud Oral

Recomanacions per una adecuada Salud Oral

– Iniciar la neteja de la geniva del bebe des del naixement, usant una gasa o tovalloleta humitejada amb aigua almenys 2 vegades al dia.

– A l’erupcionar la primera dent, fer ús d’un raspall dental petit de truges suaus i inicialment raspallar sense crema dental fins que el nen aquest en capacitat d’escopir o fer ús d’una crema dental sense fluor.

– A partir dels 2 anys o quan el nen sàpiga escopir, cal incorporar crema dental amb fluor usant inicialment una quantitat molt petita com la mida d’una llentia i la concentració de fluor adequada que recomani el Odontopediatria segons l’edat del pacient.

– Realitzar la higiene oral mínim 2 vegades al dia amb l’ajuda i supervisió dels seus pares fins que el nen desenvolupi la motricitat adequada ia més fer ús diari de la seda dental.

– Consumir una dieta equilibrada regulant la ingesta d’aliments cariogènics i triar aliments de consistència dura que estimuli la masticació per afavorir el desenvolupament adequat del sistema estomatognàtic, tenint en compte les recomanacions del metge pediatre.

– S’ha de recomanar als pares establir horaris de menjars idealment 5 vegades al dia i no ingerir aliments entre aquests àpats ni després de l’últim raspallat del dia.

– Eliminar hàbits orals nocius com l’ús prolongat de xuclo i Tetero, succió digital, respiració oral i deglució atípica des de primerenca edat per evitar maloclusions i alteracions associades a aquests.

– Visitar periòdicament al Odontopediatria per a control i implementació de tractaments preventius com a aplicació de fluor tòpic i col·locació de segellants segons risc del pacient i supervisió de la tècnica d’higiene oral.

Leave a Reply

Your email address will not be published.